Experiențe

1. Tur cu Toboșarul Cetății Medievale

Garda cetății medievale Sighișoara vă așteaptă să vă ofere turul cetății alături de domniță.

Datorită popularității, Dorin Stanciu, pictor și profesor de arte plastice, a devenit din ianuarie 2006, toboșarul oficial al Cetății Sighișoara.

2. Ceaun tradițional 

Oaspeții noștri se pot bucura de o experiență inedită.

Organizăm, la cerere, seri tradiționale unde preparatul principal este ceaunul din carne de vită sau porc, care se prepară în curtea interioară a pensiunii.

Muzica și voia bună sunt nelipsite.

3. Grătar

În partea de sus a curții se află un cuptor și un grătar, unde încântăm oaspeții cu bucate alese, preparate cu drag de noi.

4. Plimbare în natură

Pentru că ne place tradiționalul, vă invităm să petreceți o zi de poveste în sânul naturii, cu peisaje spectaculoase, la stâna din deal.

Veți fi întâmpinați cu bucate autentice și voie bună.

5. Casa armelor și a hărților

Casa Armelor este o colecție privată ce reunește și valorifică un număr impresionant de hărți, gravuri, desene, litografii, precum și una dintre cele mai mari colecții de carte veche din Transilvania și din țară.

Colecția cuprinde, de asemenea, un număr impresionant de arme, armuri și piese de numismatică de pe întregul mapamond începând cu perioada preistorică până în zilele noastre.

6. Casa breslelor

Casa Breslelor găzduiește o expoziție de unelte, echipamente și mașinării utilizate in urmă cu peste 100 de ani de meșteșugarii sași din Sighișoara și din împrejurimi.

Toate exponatele din incinta muzeului sunt autentice, astfel încât poți admira măiestria și tenacitatea de care au dat dovadă sașii în confecționarea de echipamente și unelte cu ajutorul tehnologiilor din acea vreme.